Košarica (0)

PL60 svetilke

V spletno ponudbo smo dodali svetilke, ki bodo celovito zaključile ponudbo univerzalnih PL60 svetilk. Izbirate lahko med klasično svetilko, svetilko s senzorjem, svetilko z vgrajenim LED panelom, svetilko z vgrajenim LED panelom in senzorjem, svetilko z vgrajenim LED panelom in senzorjem, ki lahko deluje kot zasilna razsvetljava.


 

Univerzalna oblika in uporaba?

Svetilka PL60 s svojo obliko spada med ene od najbolj razširjeno uporabnih svetilk. Nevpadljiva oblika omogoča, da svetilko namestimo v kateri koli prostor v stanovanju ali poslovnem prostoru in da kljub temu prostoru nudi dodatno "vrednost". Svetilko lahko namestimo na strop ali steno. V družino PL60 svetilk spadajo svetilke: PL60, PL60/S, PL60-LED, PL60/S-LED

Podnožje svetilke je narejeno iz vzdržljivega PC materiala in iz debelega mlečnega steklenega pokrova, ki nudi visok izstopni kot svetlobe. Svetilki PL60 in PL60/S imata vgrajen okov E27, v katerega je mogoče namestiti katero koli E27 žarnico, fluorescentno sijalko ali LED sijalko z okovom E27. Svetilki PL60-LED in PL60/S-LED pa imata namesto okova vgrajen panel s kvalitetnimi SMD LED diodami.

LASTNOSTI SVETILK PL60?

PL60 je klasična notranja svetilka z vgrajenim okovom E27. Svetilko lahko uporabimo v vseh prostorih, kjer je električna inštalacija inštalirana za vklapljanje svetilk s stikalom.

PL60/S je klasična svetilka z vgrajenim okovom E27 in senzorjem za zaznavanje prisotnosti ljudi v prostoru. Svetilko se priključi na stalni vir napajanja (brez stikala). Vgrajeni mikrovalovni senzor zazna vsa gibanja v prostoru in avtomatsko vključi svetilko.


PL60-LED je svetilka s klasično obliko a z vgrajenimi SMD LED diodami. Svetilka z vgrajenimi SMD LED diodami nudi moderen stil. Diode omogočajo visoko efektivnost pri istem svetlobnem toku, ki ga proizvaja klasična žarnica. Kar pa je najbolj pomembno je, da s svetilko, ki ima vgrajene LED diode dodatno zmanjšamo porabo električne energije. Prihranek električne energije je do kar - 80 % v primerjavi s klasično žarnico.

PL60/S-LED svetilka združuje zadnjo LED SMD tehnologijo in mikrovalovni senzor, ki zaznava gibanja v prostoru in omogoča avtomatsko vklapljanje in izklapljanje svetilke. Za delovanje svetilke je potrebno zagotoviti stalni dovod električne energije.

PL120/S-EM LED je svetilka z obliko svetilke PL60. Od družine PL60 svetilk se razlikuje v tem, da ima svetilka PL120 vgrajene SMD LED diode, mikrovalovni senzor zaznavanja in modul zasilne razsvetljave. Glavna značilnost svetilke je modul zasilne razsvetljave, ki nudi delovanje svetilke tudi ko je dovod električne energije prekinjen. V kolikor je na svetilko priključen dovod električne energije se akumulatorska celica v notranjosti svetilke polni. Mikrovalovni senzor zaznava gibanja v prostoru in vklaplja svetilko v kolikor je zaznano gibanje.

Ko svetilka ni več priključena na stalni vir napetosti (izpad ali prekinitev električne energije) se svetilka preklopi na modul zasilne razsvetljave. Svetilka se napaja iz vgrajene akumulatorske celice v notranjosti svetilke. Svetilka se vključi ob zaznanem gibanju v bližini in se izključi ob preteku časa zakasnitve delovanja. Svetilka lahko neprekinjeno deluje do 120 min. Akumulatorska celica se ponovno prične polniti ob priključitvi električne energije. Svetilko se lahko uporablja kot svetilko z varnostno razsvetljavo. Najpogosteje je uporabljena v gorskih kočah ali vikendih kjer je stalni vir napajanja bencinski agregat ali sončne celice. V večernih urah, ko izključimo električno napajanje svetilka deluje za potrebe gibanja v nočnem času, ko je vidljivost slaba.

LEGENDA POJMOV IN IZRAZOV:

Za lažje razumevanje vam na kratko opisujemo izraze, ki smo jih uporabili v našem predstavitvenem tekstu.

OKOV E27 – je mehanski element svetilke, ki trdno drži žarnico ali sijalko in ob enem preko dveh spojev dovaja električno energijo  žarnici ali svetilki. Okov E27 se najpogosteje uporablja v preprostih in za vzdrževanje nezahtevnih svetilkah, navadno je narejen iz porcelana. Je dobro mehansko odporen na udarce in visoke temperature.

VISOKOFREKVENČNI MIKROVALOVNI SENZOR – je sodoben napreden senzor, ki se od infrardečega senzorja razlikuje v tem, da deluje na podlagi zaznavanja povratnih visokofrekvenčnih valovnih signalov. Mikrovalovni senzor v izjemno kratkih časovnih intervalih v prostor pošilja VF valovne signale, ki se odbijejo od predmetov in v senzorja ustvarjajo sliko prostora. V kolikor senzor zazna najmanjši premik v prostoru vključi mehanski rele, ki aktivira svetilko. Lastnost mikrovalovnega senzorja je v tem, da je občutljiv na najmanjše premike in da lahko zaznava tudi čez zid (armiran beton). MV senzorji morajo biti med seboj nameščeni minimalno 10 m. V kolikor je v istem prostoru nameščenih več MV senzorjev, lahko prihaja do nepravilnega delovanja, zaradi prekrivanja VF valovnih signalov.

Primer namestitve PL60 svetilk - HODNIKZa vse dodatne informacije smo dosegljivi na info@trendlight.si ali pa nas obiščite na FACEBOOK strani.
NAZAJ
Preberite tudi
Celovita ponudba svetil in e.m. pri gradnji hiše

Celovita ponudba svetil in e.m. pri gradnji hiše

Celotna ponudba elektromateriala in svetilk

Izenačimo vam ceno

Izenačimo vam ceno in priznamo dodatnih 5 % popusta

Izenačimo vam ceno in priznamo dodatnih 5 % popusta

Svetlobna stikala - luxomati

Svetlobna stikala - luxomati

Enostavna in hitra rešitev za avtomatski vklop in izklop razsvetljave

Električne polnilnice za E.V

Električne polnilnice za E.V

Pametne električne polnilnice za električna vozila

Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 70 €

Zanesljivost

smo ažurni in odzivni

Podpora strankam

pomagamo z vsemi tehničnimi rešitvami in predlogi

Velika zaloga

razpolagamo s tako veliko zalogo, da praktično nimamo konkurence

Kvaliteta

naši izdelki so odraz kakovosti

×