Košarica (0)

LED profili

LED alu profil – za maksimalen potencial LED traku

LED alu profil je specializiran kanal oziroma profil, zasnovan za namestitev in zaščito LED trakov. Ti profili služijo različnim namenom. LED diode ustvarjajo toploto, zato je učinkovito odvajanje toplote ključnega pomena za njihovo trajnost in ohranjanje učinkovitosti. LED alu profil deluje kot hladilno telo, ki pomaga odvajati toploto od diod, kar lahko pripomore k njihovi trajnosti in svetlosti. Za LED trak je torej najbolje, če je nameščen v tako enoto, saj ga ta material hladi, kar pripomore k daljši življenjski dobi svetila.

Druga pomembna funkcija, ki jo ima LED alu profil, je zaščita, saj zavarujejo svetlobne trakove pred poškodbami zaradi zunanjih dejavnikov, kot so prah, vlaga ali mehanske poškodbe. Pomembni pa so tudi zaradi estetskega videza. Profil pomembno vpliva na delovanje svetila in videz prostora. Prostor seveda ne bo deloval urejeno, če je svetilni trak popolnoma gol in viden. LED alu profil je zato estetska rešitev, če želimo imeti osvetljen pult ali katero drugo površino. Lahko se montirajo na površino ali vgradijo, odvisno od aplikacije.

LED alu profil je namenjen vsestranski uporabi v različnih okoljih – v domovih, pisarnah, restavracijah, hotelih, barih ipd. Uporablja se torej tako doma kot v komercialne in dekorativne namene. Pogosto se uporablja pri osvetlitvi pod kuhinjskimi omaricami, saj ustvari elegantno in enakomerno osvetlitev. Z njegovo pomočjo ustvarimo bolj funkcionalen in privlačen kuhinjski prostor. 
 

Zakaj se odločiti za alu profile za LED trak

Prva stvar, ki najbrž vsakemu pade na misel, je zaščita. In res je tako. Že sam svetlobni trak ima lahko svojo IP zaščito, toda z alu profili ga lahko še dodatno zavarujemo. Alu profil ohranja daljšo življenjsko dobo traku in ga odlično varuje pred udarci in trdnimi delci. Izbira profila je odvisna od tega, kje se nahajajo svetila. Montaža lahko poteka na ravni površini, lahko pa ga vgradimo v drugo izbrano površino.

ALU profili za LED trakove se pogosto namestijo v stropne ali stenske žlebove, da ustvarijo mehko in ambientalno osvetlitev v prostoru. Nepogrešljivi so tudi v trgovinah, muzejih in galerijah za osvetlitev eksponatov, slik, vitrin in drugih predmetov, kar poudari njihov videz in privabi pozornost. Uporablja se jih tudi za poudarjanje arhitekturnih značilnosti stavb in stopnišč, kjer imajo estetsko in uporabno vrednost.
 

Svetloba v alu profilih za LED trakove

Z montažo profilov ne spreminjamo električnih specifikacij samega svetlobnega traka, se pa spremeni videz svetlobe, ki jo diode sevajo skozenj. Svetloba v profilih je rezultat namestitve svetlobnih trakov vanje. Profili omogočajo več načinov za nadzor svetlobe in izboljšanje estetike, kar prispeva k boljši osvetlitvi v različnih okoljih.
 
Če uporabimo mlečno steklo, kot je difuzor, se znebimo pikčastega svetlobnega videza zaradi diod. Tako dobimo občutek, da trak dejansko sveti po svoji celotni dolžini. Difuzorji so običajno iz matiranega ali prozornega polikarbonata in pomagajo enakomerno porazdeliti svetlobo in zmanjšati bleščanje, kar ustvari vizualno privlačnejši in bolj enakomeren svetlobni učinek.

Alu profili za LED trakove omogočajo natančno usmerjanje svetlobe na določena območja. To je uporabno za osvetlitev delovnih površin, umetniških del, izložb, pohištva ali drugih predmetov, ki jih želimo poudariti. Ti profili se pogosto uporabljajo za ustvarjanje ambientalne osvetlitve v prostorih. To lahko vključuje osvetlitev pod omaricami, pod stropi, v ozadju televizorjev in podobno, kar prispeva k prijetnemu vzdušju. 

Takšni profili omogočajo ustvarjanje različnih arhitekturnih svetlobnih učinkov, vključno s poudarjanjem tekstur, oblik in linij v prostoru. Nekateri profili so zasnovani za zunanje ali vlažno okolje, kar omogoča uporabo svetlobnih trakov v vrtovih, kopalnicah ali terasah.

Takšni profili so odlična rešitev za ustvarjanje posebnega vzdušja in različnih svetlobnih učinkov. Z njihovo pravilno uporabo lahko dosežemo različne vrste atmosfere v prostoru, npr. sproščujoče, romantično ali praznično vzdušje, eleganten videz, dinamično ali ambientalno osvetlitev, moderno vzdušje. S pravilnim izborom profilov in svetlobnih trakov lahko prilagodimo osvetlitev svojega prostora, da ustvarimo želeno okolje za različne priložnosti in potrebe. Odvisno od profila pa se lahko svetloba tudi usmerja – primer tega je kotni alu profil za LED trak.
 

Kotni alu profil za LED trak

Kotni alu profil za LED trak je posebna vrsta profila, ki je oblikovan tako, da omogoča montažo svetlobnih trakov v kotih, na primer na vogalih sten, stropov ali drugih površin. Ti profili so zasnovani tako, da zagotavljajo estetsko privlačno in funkcionalno rešitev za namestitev osvetlitve v vogalih in drugih kotih. Kotni profili so uporabni v številnih aplikacijah, vključno s kabineti, pohištvom, stropi, stopnicami in drugimi mesti, kjer je potrebna osvetlitev v kotih prostora. So elegantna in funkcionalna rešitev za ustvarjanje svetlobnih učinkov na najbolj kritičnih točkah.

Kotni alu profil za LED trak je običajno oblikovan v obliki črke "L" ali druge oblike, ki omogoča vstavljanje svetlobnih trakov v notranji del profila. Njegova glavna funkcija je, da v kotih omogoča enakomerno osvetlitev prostora iz različnih smeri. Ti profili zagotavljajo profesionalen videz osvetlitve v kotih. Skrijejo žice in povezave, kar ustvari bolj urejen videz. Prav tako nudijo zaščito trakov pred zunanjimi dejavniki, prahom in vlago.

Večina kotnih profilov vključuje difuzorje, ki enakomerno razpršijo svetlobo in zmanjšajo bleščanje. So prilagodljivi in omogočajo enostavno prilagajanje dolžine profila odvisno od potreb projekta. Lahko se pritrdijo na strope, stene ali druge površine, odvisno od želene namestitve. Kotni alu profil za LED trak je običajno na voljo v različnih barvah in zaključkih, kar omogoča uskladitev z obstoječo notranjo opremo in dekoracijo.
 

Alu profili za LED trakove ¬– druge prednosti profilov za svetlobne trakove

Alu profili za LED trakove so priljubljena in učinkovita rešitev za izboljšanje zmogljivosti in videza osvetlitve v različnih okoljih. Imajo številne prednosti, med katerimi so že omenjeno odlično odvajanje toplote, zaščita svetlobnih trakov, estetski videz, razpršenost svetlobe, trajnost in vsestranska uporaba. Poleg tega prinašajo še nekatere druge prednosti.

Alu profili so enostavni za vzdrževanje in montažo. Svetlobni trak se zelo preprosto namesti v profil, na obeh koncih profila pa vstavimo zaključne ploščice. Na voljo so številne možnosti za montažo, vključno s površinsko montažo, vgradnjo v stropne ali stenske žlebove ter uporaba v posebnih nosilnih sistemih, s pomočjo katerih lahko izdelamo npr. posebno svetlobno konfiguracijo z obešenimi trakovi visoko nad tlemi. To omogoča prilagodljivost pri namestitvi osvetlitve.

Alu profili za LED trakove so na voljo v različnih oblikah, velikostih in zaključkih, ki ustrezajo različnim zahtevam za osvetlitev in arhitekturnim oblikovnim rešitvam. Lahko jih prilagodimo in prerežemo na določene dolžine, da ustrezajo dimenzijam projekta. Pogosto ponujajo različne možnosti montaže, kar olajša namestitev trakov na različnih mestih in v različnih orientacijah. Mnogi profili imajo tudi kanale ali žlebove, ki služijo za skrivanje in organizacijo žic ter kablov, kar zagotavlja urejen in brezhiben videz, hkrati pa se s tem olajša vzdrževanje in namestitev. Z boljšim odvajanjem toplote diode ohranjajo optimalno temperaturo delovanja, kar lahko prispeva tudi k energetski učinkovitosti osvetlitve.
NAZAJ
Preberite tudi
Raznovrstni LED paneli

Raznovrstni LED paneli

LED paneli so odlična estetska in varčna rešitev za razsvetljavo prostorov. Ponujamo LED vgradne panele, kot tudi LED nadgardne panele za vsak strop.

Tehnični podatki svetilk in sijalk

Tehnični podatki svetilk in sijalk

Kratek povzetek ključnih podatkov, ki nam lahko pomagajo pri izbiri svetilk / sijalk

LEDESHI LED svetilke

LEDESHI LED svetilke

Kvalitetne svetilke LEDESHI, ki jih odlikuje visoka učinkovitost, dolga življenjska doba, najkvalitetnejši materiali in kar 3 letna garancija.

Varnostna zasilna razsvetljava

Varnostna zasilna razsvetljava

Redna kontrola varnostne razsvetljave

Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 70 €

Zanesljivost

smo ažurni in odzivni

Podpora strankam

pomagamo z vsemi tehničnimi rešitvami in predlogi

Velika zaloga

razpolagamo s tako veliko zalogo, da praktično nimamo konkurence

Kvaliteta

naši izdelki so odraz kakovosti

×