Košarica (0)

Aluminijasti profili in LED trakovi

Aluminijasti vgradni LED profili se razlikujejo od nadgradnih

Vgradni LED profili se od nadgradnih precej razlikujejo, saj jih na straneh dopolnjujejo posebna zakrilca. Njihov namen je, da profil lažje prekrijemo z mavčnimi ploščami, posledično pa se na ven vidi le steklen pokrov. To ustvari zelo estetski in prefinjen videz, saj posamezne diode samega traku niso vidne. Na tak način skrijemo manjše nepravilnosti ter napajalne kable, ki lahko izgledajo zelo površno in nedokončano.

Če želite doseči zares prijetno atmosfero, vam svetujemo, da vgradni LED profil namestite v strop, za zaključek pa izberete mlečno steklo. Slednje bo delovalo kot neke vrste difuzor ter tako zagotovilo lepše sipanje svetlobe. Slednja se bo lepo razporedila, tako da diode ne bodo vidne. Za dnevne prostore je najbolje izbrati toplejšo svetlobo, medtem ko je za delovne površine primernejša hladnejša. Nad pisalno mizo in kuhinjskim pultom namestite kotni alu profil za LED trak s trakom hladno bele barve, saj boste lahko svoje delo opravljali natančneje.

Ste vedeli, da so aluminijasti profili za LED trakove zelo praktični?

Nadgradni in vgradni LED profili so sicer zelo elegantnega videza, a to ni njihova primarna naloga. Razlog, zakaj so zelo priporočljivi za namestitev, je, da omogočajo kvalitetno odvajanje toplote. To pomeni, da podaljšujejo življenjsko dobo samega traku, saj se le-ta ne pregreva. Čeprav je zanj značilna izjemna varčnost (porabi 75% manj energije od navadnih halogenskih žarnic) pa se kljub temu med delovanjem malce segreje. Če se boste odločili za ravni ali kotni alu profili za LED trakove, boste preprečili, da bi mu toplota kakorkoli škodovala. Ker obenem ščiti tudi pred umazanijo, prahom in udarci, ste lahko prepričani, da bo omenjeno svetilo delovalo vrsto let.

Aluminijasti profili za LED trakove so uporabni tudi zato, ker bistveno olajšajo samo namestitev. Na voljo je več oblik, ki zagotavljajo, da se bo trak lepo prilagodil površini, na katero ga želite namestiti. Na tak način lahko polepšate tako notranje prostore kot tudi dvorišče. Pred nakupom bodite pozorni, da boste izbrali trak, ki je odporen na vlago in tako primeren za zunanjo uporabo.

Iščete ideje, kam bi namestili aluminijaste profile za LED trakove?

Včasih smo halogenske žarnice uporabljali le z namenom osvetlitve celotnega prostora, danes pa se omenjeni trakovi uporabljajo tudi za ambientno osvetlitev. Svetlobni trak lahko polepša prav vsako sobo, saj ga je mogoče namestiti na različne površine. Vgradni LED profili so primerni za vgradnjo v steno ali strop, zato jih lahko namestite npr. ob stopnišče. Tako se ob hoji po stopnicah ne boste spotikali, a vas kljub temu močna svetloba ne bo oslepila. Tak način osvetlitve je zelo prefinjen, zato se idealno poda v moderno opremljena stanovanja. Tovrstni profili so odlična rešitev tudi v kopalnicah, saj je z njimi mogoče osvetliti nišo za šampone in mila.

Še lažje je namestiti nadgradno različico, ki jo enostavno pritrdite na steno ali strop, na police, na omarice, pod stopnice itd. Tako vam ob vstopu v prostor ne bo potrebno prižigati glavne luči, saj trak z velikim številom diod oddaja povsem dovolj svetlobe. Namesto, da dnevno sobo osvetljuje le televizija, lahko ambient izboljšate tako, da kotni alu profil za LED trak namestite v kot nekega pohištvenega elementa. Police v omarici bodo lepo osvetljene, poleg tega pa bo bivanje v dnevni sobi bistveno prijetnejše. Drug način, kako ustvariti lepši ambient, je, da trak pritrdite za stekleno polico. S tem boste dosegli, da se bo svetloba po površini lepo razporedila, celoten prostor pa bo ambientno osvetljen.

Kotni alu profil za LED trak je zelo uporaben tudi v kombijih, avtodomih in prikolicah. Ker je prostor majhen, zadostuje že profil krajše dolžine. Diode so izjemno varčne in trajnostne, kar je na potovanju izrednega pomena. Prav tako je pomembna prednost svetlobnih diod, da se ne segrevajo, zato je možnost vžiga praktično ničelna. Pri montaži v vozilo moramo biti na to še posebej pozorni, saj v njem nismo stalno prisotni.


Si želite nadgradnih ali vgradnih LED profilov točne določene dolžine?

Marsikdaj se zgodi, da v že sestavljeni kuhinji ali dnevni sobi industrijsko odrezanih aluminijastih profilov za LED trakove ni mogoče namestiti. V našem podjetju se te težave zavedamo, zato ponujamo razrez na poljubno dolžino. Vse kar morate storiti je, da napišete komentar, kakšne dolžine si želite. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč tudi, če jih želite odrezati pod kotom, saj nudimo razrez glede na vašo skico in izris.

Naša ponudba ravnih in kotnih alu profilov za LED trakove je zelo pestra – nudimo različne tipe od slim do globokih, od vgradnih do nadgradnih. V ceno je že všteto opalno steklo in dva zaključka, tako da vam ni potebno naročati dodatkov.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo na info@trendlight.si. Z veseljem bomo odgovorili na vse dileme, obenem pa vam bomo svetovali, kateri profili  bi bili za vaše potrebe najprimernejši. Ob naročilu kompleta aluminijastih profilov za LED trakove, LED trakov in LED napajalnika prejmete 10 % popust.
NAZAJ
Preberite tudi
Katero moč LED traku uporabiti v kuhinji?

Katero moč LED traku uporabiti v kuhinji?

Želite opremiti vašo kuhinjo z LED trakovi in osvetliti vaše delovne površine, potem berite dalje...

Stopnja zaščite IP

Stopnja zaščite IP

Za določene vremenske pogoje moramo izbrati ustrezno svetilko z zadostno mero zaščite.

Varnostna zasilna razsvetljava

Varnostna zasilna razsvetljava

Redna kontrola varnostne razsvetljave

Nova energijska nalepka je tu! Od 1.9. tudi za vse svetlobne vire.

Nova energijska nalepka je tu! Od 1.9. tudi za vse svetlobne vire.

Ste nedavno kaj hodili po trgovinah in opazili malo drugačen dizajn energijskih nalepk?

Brezplačna dostava

Pri nakupih nad 70 €

Zanesljivost

smo ažurni in odzivni

Podpora strankam

pomagamo z vsemi tehničnimi rešitvami in predlogi

Velika zaloga

razpolagamo s tako veliko zalogo, da praktično nimamo konkurence

Kvaliteta

naši izdelki so odraz kakovosti

×